Francesca della Monica a Catalunya

Els propers dies 1 i 2 d’abril la italiana pedagoga i filòsofa de la veu Francesca della Monica serà a Olot impartint 14 hores de classes magistrals de pràctica vocal amb el seu mètode vocation – spatium vocis i una conferència oberta al públic. Les jornades porten per títol “la veu explicada” en referència al seu llibre en italià “A voce spiegata”. Francesca della Monica té una llarga trajectòria dins de l’àmbit de la música contemporània i és una de les mestres de les escoles d’arts escèniques en diferents ciutats italianes i internacionals. En el seu treball della Monica explora la veu humana més enllà de la concepció musical i dóna eines perquè tothom se’n pugui beneficiar. El cos i l’espai són dues dimensions fonamentals en el treball vocal que proposa la pedagoga de la veu, ja que la seva integració permet sobrepassar la idea més simple de tripartició dels registres vocals, pròpia del pensament aristotèlic, que solen utilitzar les escoles de cant.

Recentment Francesca della Monica ha publicat el llibre “A voce spiegata”. Es tracta d’un manual, una guia que pot ajudar a professors, investigadors de la veu, músics, aficionats i persones que utilitzen intensament la veu a desenvolupar la metodologia que proposa Francesca della Monica.

Francesca della Monica impartirà 14 hores de classes magistrals a l’Escola Pia Olot els dies 1 i 2 d’abril de 2023, de 10 a 1 del migdia i de 2 a 6 de la tarda, per un màxim de 25 persones, amb un preu entre 120 i 150 euros per alumne. També oferirà una conferència pública gratuïta amb traducció simultània el mateix dissabte dia 1 d’abril a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Aquestes jornades amb Francesca della Monica formen part de la línia formativa Més Aula Musical, de l’Aula Musical Olot, que organitza esdeveniments de formació musical per públic divers, fora de l’activitat quotidiana.

Si et vols inscriure a les classes magistrals entra al següent enllaç:

Si vols conèixer els detalls del contingut de la formació entra al següent enllaç: